Odbojkaši iz Loznice zaustavljeni na Jarinju, predstavnici Doma kulture iz Gračanice na Merdaru

kancelarija za kim

Odbojkaški tim iz Loznice koji je trebalo da odigra utakmicu u Kosovskoj Mitrovici, zaustavljen je danas oko 12 časova na Jarinju i nije im dozvoljen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. Pored toga, predstavnicima Doma kulture iz Gračanice koji su se uputili na izložbu mladih slikara u Novi Sad, onemogućen je izlazak na Merdaru. Informacije je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju Kancelarije za KiM nije saopšteno, međutim, šta je odbojkašima i umetnicima navedeno kao zvanično objašnjenje da ne mogu da uđu na teritoriju KiM-a, odnosno izađu sa nje.

Oni sa druge strane navode da su današnja dešavanja očekivana.

U snažnim kvalifikacijama ističu da iza toga stoji namera da srpski narod „bude zatvoren u geto i primoran na napuštanje svojih ognjišta“, te da „Priština se više i ne trudi da prikrije fašističku prirodu svojih ‘mera'“.

Kancelarija poručuje Prištini da „neće moći da zaustavi život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i da će Srbi, uz podršku svoje države Srbije, pronalaziti načine da zaobiđu i prevaziđu njihove anticivilizacijske barijere“.

„Ekstremisti iz Prištine mogu da pokušaju da našem narodu uskrate hleb, mleko, lekove i sve ostalo što mu je potrebno za život, mogu da naše ljude opašu i bodljikavim žicama, ali Srbe i njihovu volju za život i opstanak na Kosovu i Metohiji niko neće moći da uguši i pokoleba. Naš narod na Kosovu i Metohiji će se odlučno, nepokolebljivo i istrajno getoizaciji suprotstaviti mirnim, nenasilnim, gandijevskim metodama,“ navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

U sličnom tonu još od subotnjeg hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, odnosno prethodnog podizanja carinskih dažbina za proizvode iz Srbije, pišu i izveštavaju i drugi mediji u Beogradu. Večernje novosti danas pišu o tzv. crnoj listi za srpske zvaničnike. O tome čitajte u: Novosti: Prištinska „crna lista“ zabrane ulaska srpskih zvaničnika na Kosovo; Priština demantuje: Srpska propaganda

Čitajte još:

Novosti: Prištinska „crna lista“ zabrane ulaska srpskih zvaničnika na Kosovo; Priština demantuje: Srpska propaganda

Privedeni Srbi u Podujevu zbog ilegalnog prelaska i prenosa robe bez pokrića

Humanitarci i vernici zadržani na Jarinju nastavili putovanje ka Visokim Dečanima

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.