Odbijena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković

rada milan
FOTO: Telegraf, N1

Tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković je odbijena.

Advokat predsednice Evropskog pokreta Srba sa KiM Rade Trajković, Vladimir Gajić upravo je na Tviteru potvrdio ovu vest, objavivši samu presudu.

Foto: Vladimir Gajić, Tviter

Prema presudi, tužba za povredu ugleda i časti je odbijena kao neosnovana, te Rada Trajković ne samo da neće isplatiti traženi iznos od 5 miliona dinara koji je Radoičić zatražio i to uz zateznu kamatu, već je on sada u obavezi da joj u roku od 15 dana od prijema presude, isplati 325.350 dinara na ime sudskih troškova.

Trajković: Zadovoljenje pravde tek kada se Milan Radoičić pojavi u sudu za Oliverovo ubistvo

„Zadovoljenje pravde biće onog trenutka kada on bude izveden pred sudom da dokazuje svoju nevinost povodom ubistva Olivera Ivanovića“, kazala je za KoSSev u prvoj reakciji Rada Trajković.

„Ovo za mene nije nikakva satisfakcija, ali hoću da verujem da je to uvod ili početak pred onim što svi očekujemo – jer je najvažnije da on dokazuje svoju nevinost pred sudom u Prištini“, naglasila je Trajković.

Podsetimo, Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, podneo je tužbu u avgustu 2019. Višem sudu u Beogradu protiv predsednice Evropskog pokreta Srba sa KiM, Rade Trajković zbog povrede ugleda i časti.

Radoičić je tada tužio Radu Trajković i zatražio odštetu od pet miliona dinara jer je u javnosti govorila da sumnja da je umešan u Ivanovićevo ubistvo i da je vođa mafije na Severu Kosova.

Povezane vesti:

Milan Radoičić tužio Radu Trajković za „povredu ugleda i časti“

Radoičić posle suočavanja sa Trajković: Kad uđem u restoran, ljudi se pogurkuju i pokazuju očima na menePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.