Od Srba iz Italije pomoć za narodne kuhinje na KiM

Narodne kuhinje
FOTO: Narodne kuhinje

Novčana pomoć u iznosu od 4.000 uplaćena je na račun Eparhije raško-prizrenske, za potrebe narodnih kuhinja. Donacija je stigla od Srba iz Italije.

Zahvaljujući donaciji od strane Saveza Srba u Italiji, obezbeđena je kupovina neophodnih namirnica i to: pasulja, brašna i junećeg mesa, saopšteno je na sajtu humanitarne organizacije eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“ koja vodi narodne kuhinje na KiM-u.

Navode da je donacija došla u pravo vreme upravo zbog celokupne situacije u vezi sa pandemijom, te da će rad narodnih kuhinja moći nesmetano da se nastavi.

Iz HO Majka devet Jugovića su zahvalni.

„Ništa od ovoga ne bi bilo moguće, niti ostvarivo, da nije svih ovih dobrih ljudi, koji svim srcem, nesebično nude preko potrebnu pomoć“, poručili su humanitarcima iz Italije.

Eparhija raško-prizrenska sa svojom humanitarnom organizacijom „Majka devet Jugovića“ ušla je u dvedesetu godinu rada vodeći više Narodnih kuhinja na teritoriji KiM.

Iz ove humanitarne organizacije navode i da je donacijom Fondacije „Delije“ – dobrotvorne organizacije navijača crvenobelih, sa kojom već godinama sarađuju, nedavno sagrađena i opremljena kuća za porodicu Tomović iz sela Donji Krnjin na KiM-u.

porodica-Tomovic-1-770x330
FOTO: Narodne kuhinje

Tomovići – samohrana majka sa sa troje dece, svojim ocem i tetkom živeli su u staroj trošnoj kući bez osnovnih uslova za život.

„Kada je ova vest dospela do naših dragih prijatelja i dobročinitelja iz Fondacije Delije, odmah se pokrenula akcija prikupljanja novčanih sredstava i u periodu iza nas predano se radilo na izgradnji novog doma za Tomoviće“, poručuju iz organizacije „Majka devet Jugovića“.

Fondacija „Delije“ nedavno je uručila više od 300.000 dinara manastiru Svete Petke smeštenom na dvadesetak kilometara od Кosovske Mitrovice, u selu Ibarska Slatina.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.