KP: Pronađena dva beživotna tela u Peći, oduzet pištolj i dve čaure

Kosovska policija
FOTO: Gazeta Express

Dva beživotna tela pronađena su juče u selu Vitomirica u Peći. Iz Kosovske policije i tužilaštva u ovom gradu potvrđeno je za prištinske medije, da su u pitanju komšije – 58-godišnji muškarac i 17-godišnjakinja, te da postoji sumnja da je prvo izvršeno ubistvo, a potom samoubistvo.

U selu Vitomirica u Peći juče su oko 17:00 pronađeni muškarac i žena bez znakova života, saopštila je Kosovska policija u 24-časovnom izveštaju. Na licu mesta pronađen je i oduzet jedan pištolj i dve čaure.

Prištinska Gazeta Express javila je potom, pozivajući se na potvrdu iz policije i tužilaštva u Peći, da su juče u selu Vitomirica pronađena beživotna tela komšija – 58-godišnjeg muškarca i 17-godišnje devojke.

I dok iz Kosovske policije poručuju da se slučaj još uvek istražuje, te da za sada nisu razjašnjene okolnosti, iz Osnovnog tužilaštva u Peći, navode da postoji sumnja da je prvo izvršeno ubistvo, a potom i samoubistvo.

„Prve sumnje su da je prvo izvršeno ubistvo, a potom i samoubistvo“, rekao je za Gazetu Express, portparol Osnovnog tužilaštva u Peći, Škodran Nikići (Shkodran Nikçi).

Nalogom tužioca beživotna tela poslata su na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Prištini, slučaj se dalje istražuje.

U ovom slučaju ujedno su uhapšene četiri osobe koje su fizički napale dva policajca dok su bili na dužnosti i obezbeđivali mesto događaja.

„Kao rezultat napada, dva policajca su zadobila lakše telesne povrede. Odlukom nadležnog tužioca napadačima je određen 48 časovni pritvor. Slučaj se dalje istražuje“, potvrđeno je iz policije u 24-časovnom izveštaju.

Sumnja se da je jedan od uhapšenih brat 17-godišnjakinje.

„Policijski službenici su napadnuti od strane rođaka, sumnja se da je jedan od njih brat žrtve, devojke od 17 godina. Hteli su da priđu mestu zločina, policija im nije dozvolila, policija je intervenisala, zatim su osumnjičeni napali službenike policije“, potvrđeno je iz Kosovske policije za prištinsku Gazetu Express.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.