Od građana Novog Sada za prvake u Gračanici knjige "Prvarice"

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević uručio je danas u Gračanici prvacima Osnovne škole "Kralj Milutin" knjige "Prvarice" – poklon građana Novog Sada. Osmesi dece jedini su razlog zašto se borimo i čemu treba da težimo, poručio je Vučević koji je gračaničku školu obišao u pratnji gradonačelnika ove opštine, Vladete Kostića, i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petra Petkovića. 

"Radi se o skromnim poklonima ali su jedan lep uvod u početak školovanja i odrastanja naše dece, upoznavanje maternjeg jezika i ćiriličnog pisma. Zahvalan sam svim ljudima iz Gračanice, kao i direktorima škola na gostoprimstvu i bilo je zadovoljstvo upoznati ove sjajne klince iz četiri prva razreda," rekao je gradonačelnik Novog Sada.

"Kada vidite ovu decu, ona su vam sigurnost za budućnost, odnosno najbolji pokazatelj kuda treba dalje da idemo," istakao je, takođe. 

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Petar Petković, naveo je, sa druge strane, da "nema jačeg i snažnijeg pokazatelja prisustva države Srbije na Kosovu, od prisustva i punog funkcionisanja naših institucija".

"Ono što bih morao posebno da naglasim, jeste i taj primer lične inicijative, taj osećaj odnosa i ljubavi prema našem narodu, i upravo takav primer podrške nam više godina pruža i gradonačelnik Vučević," kazao je.

Gradonačelnik Novog Sada sinoć je prisustvovao i premijeri dokumentarnog filma Prokleta mogućnost izbora, autorke Biljane Gavrić, koji prikazuje paralelu između dece u Vojvodini i na Kosovu – u stvaranju i razvijanju talenta, prenosi Radio Kim.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.