Od danas nastava na daljinu za učenike od 1. do 5. razreda pri kosovskom obrazovnom sistemu

Bajrami Ministarka obrazovanja Hoti
FOTO: Gazeta Express

Nastava na daljinu za učenike od 1. do 5. razreda pri kosovskom obrazovnom sistemu počinje sutra i biće emitovana na RTK1 i RTK4, potvrdila je kosovska ministarka obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija, Hikmete Bajrami. Materijal koji će se emitovati za učenike od 6. do 9. razreda još uvek je u izradi, dodala je.

U međuvremenu se sa istom porukom građanima obratilo kosovsko ministarstvo obrazovanja, nauke, tehnologije i inovacija putem SMS-a.

„Dragi učenici, roditelji nastavnici. Nastava počinje! Od sutra, 23.03.2020, sa početkom u 11:15 na RTK1 i RTK4. Srećno i dobar posao. Budite zdravi!“

“Sutra započinje učenje na daljinu na albanskom jeziku od 1. do 5. razreda, a lekcije će se emitovati na RTK 1 i RTK 4. Kada budemo imali platforme obavestićemo vas o adresama. Od ponedeljka ćemo proizvoditi materijale za 6. i 9. razred. Ovaj rad ne bi bio moguć bez pomoći organizacija, izazovan je jer nikada nije rađeno digitalno”, rekla je Bajrami, prenosi Gazeta Express.

Bajrami je saopštila da je ministarstvo uputilo poziv predstavnicima direkcija obrazovnih institucija iz opština sa srpskom većinom da im predaju materijal na srpskom i hrvatskom jeziku, prenosi ovaj medij.

A poziv je uputila učenicima i njihovim roditeljima – da koriste platforme određene za nastavu na daljinu.

Podsetimo, učenici na Kosovu pri srpskom obrazovnom sistemu nastavu na daljinu pohađaju od prošle nedelje. Kako je prethodno najavljeno, nastava se emituje na RTS 3 i na RTS Planeti pet dana u nedelji.

Više informacija o nastavi pri srpskom obrazovnom sistemu, kao i instrukcije kako pristupiti dostupnim lekcijama na platformi RTS Planeta, možete pronaći ovde.

Dodatne informacije o učenju na daljinu, roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735 05 57.

Pročitajte još:

 Nastava na daljinu i životne lekcije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.