Od danas dozvoljeni treninzi fudbalerima južno od Ibra, na Severu Kosova klubovi čekaju na saopštenje FSS

FOTO: Dif, ilustracija sa ranijih treninga

Od danas, fudbalskim klubovima na Kosovu dozvoljeno je da se vrate na grupne treninge. Međutim, na Severu Kosova se za početak sportskih aktivnosti još uvek čeka dozvola Fudbalskog saveza Srbije.

Sa ublažavanjem mera zaštite širenja virusa korona, danas je ministarstvo zdravlja Kosova dalo dozvolu za nastavak grupnih treninga. Fudbalska takmičenja na Kosovu obustavljena su još u martu zbog koronavirusa. Povratak sportskih aktivnosti sada je predviđen u trećoj fazi olakšavanja vanrednih mera, koja počinje 2. juna.

Od FK Trepča dobili smo informaciju da je za njih sezona završena, a da će sa treninzima nastaviti kada to Fudbalski savez Srbije bude odobrio.

FK Dif se takođe upravlja odlukama FSS. Posle sastanka koji su održali prošle nedelje, čekaju na odobrenje za početak grupnih treninga, kako bi odradili pripreme za turnire koji su planirani sledećeg meseca, rekao je predsednik ovog kluba Nemanja Bulatović.

comments