Od 24. marta Telekom Kosova prestaje sa korišćenjem pozivnog broja +381

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Telekom Kosova obavestio je javnost da će, sprovođenjem plana migracije, koji je izradio ARKEP za implementaciju državnog pozivnog broja +383, 24. marta 2018. godine prestati sa korišćenjem pozivnog broja +381.

Telekom Kosova koristio je pozivni broj +381 za fiksnu telefoniju nakon rata, a u odsustvu državnog pozivnog broja za Kosovo.

Od februara prošle godine, Telekom Kosova je stavio u upotrebu državni pozivni broj +383, paralelno sa pozivnim brojem 381.

Sporazum o telekomunikacijama između Kosova i Srbije, posredovanjem Evropske unije, omogućio je da ITU dodeli/alocira telefonski pozivni broj za Kosovo – 383, navodeći da će ARKEP biti jedini administrator pozivnog broja i da će komunicirati i koordinisati relevantne aktivnosti sa ITU-om.

Prema ovom sporazumu, telefonski pozivni broj +383 je jedini telefonski pozivni broj koji će se koristiti na Kosovu nakon prelaznog migracionog perioda koji predviđa ARKEP, stoji u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.