Od 1. septembra u školama na KiM nastava na daljinu

Škole na Kosovu i Metohiji, koje funkcionišu po srpskom obrazovnom sistemu, od 1. septembra, nastavu će početi na daljinu.

To je za Radio Kontakt Plus, potvrdio načelnik Školske uprave za Kosovo i Metohiju, Ivan Zaporožac.

„Novim presekom Kriznog štaba Srbije i tima za škole iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ustanovljeno je da je čitava teritorija Školske uprave Kosovska Mitrovica u crvenoj zoni. Odluka ovog ministarstva, je da sve škole na teritoriji KiM krenu prema trećem modelu, tj. biće organizovana nastava na daljinu“, precizirao je Zaporožac i dodao da će škole blagovremeno biti obaveštene o promeni modela nastave.

Ministar prosvete Republike Srbije, Branko Ružić, rekao je ranije da će škole imati na raspolaganju tri modela nastave koje će moći da primenjuju zavisno od epidemiološke situacije u jedinicama lokalne samouprave.

KoSSev: Podsetimo, prema novoj odluci kosovske vlade o novim anti-kovid zaštitnim merama, usled velikog broja zaraženih i preminulih od posledica koronavirusa, škole na Kosovu koje funkcionišu po kosovskom obrazovnom sistemu novu školsku godinu počeće 13. septembra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.