"Očajni roditelj pozvao mlade: Idite u ISIS, na Kosovu nema perspektive"

Izvor: Lajmi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Članovi organizacije "Studentska demokratija" zapalili su fotokopije diploma kako bi pokazali da Uroševac nije mesto za one koji studiraju i koji su diplomirali, i da je zemlja postala leglo nepotizma i partijskog klijentelizma.

Predsednik organizacije, Medžit Ramusa, rekao je da su prisiljeni da zapale diplome zbog nedobijanja radnih mesta, dok gradonačelnik Uroševca po svom nahođenju zapošljava nediplomirane militante iz svoje stranke, diskriminišući diplomce.

I građanin Bećir Bećiri je zapalio potvrdu o diplomiranju, jer svoju ćerku ne može da zaposli već šest godina.

Bećiri je u očaju uputio neobičan poziv mladima, rekavši da idu u islamsku organizaciju ISIS, jer na Kosovu nema perspektive.

Optužbe studenta odbacio je zamenik gradonačelnika Uroševca, Džavit Zarići, rekavši da ta opština ne zapošljava partijske militante.

U vezi sa Bećirijevim pozivom mladima za odlazak u ISIS, Zarići je rekao da diplomci mogu da idu gde vole.

Sekretar organizacije "Studentska demokratija", Miljaim Nuhiu, rekao je da je prisiljen da napusti zemlju, jer nije našao posao, iako je diplomirao pre godinu dana i konkurisao za posao desetinu puta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.