Obnovljen spomenik u Goraždevcu, čeka se zvanično otkrivanje

Meštani Goraždevca postavili su danas obnovljeni spomenik žrtvama NATO bombardovanja i dvojici dečaka stradalih na Bistrici koji je porušen u napadu početkom decembra prošle godine.

Fotografije postavljanja spomenika objavio je Radio Goraždevac, međutim, niko od lokalnih predstavnika ne želi da govori o obnovi spomenika. Nepoznato je i to ko ga je obnovio.
 
Kako nezvanično saznajemo, spomenik će biti zvanično otkriven i osvećen onda kada u ovo selo dođe neko od zvaničnika Vlade Srbije, najverovatnije premijer Aleksandar Vučić.
 
Spomenik žrtvama NATO bombardovanja i dvojici dečaka stradalih na Bistrici Ivanu Jovoviću i Panteliji Dakiću porušen je u napadu koji se dogodio 7. decembra. Iste noći pucano je na kuću Saše Petrovića i zapaljena su dva automobila.
 
U napadu, još uvek nepoznatih počinilaca, niko nije povređen ali je pričinjena velika materijalna šteta.
 
Ovo mesto su nakon napada posetili visoki zvaničnici i Beograda i Prištine. Slavko Simić, predsednik Srpske liste obećao je tada da će upravo ova lista obnoviti porušeni spomenik.
 
U selu je nakon napada postavljen video nadzor. Projekat je finansiran od strane Kancelarije za zajednice pri Vladi Kosova.

Radio Kim

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.