Kozarev: Velika Hoča na zahtev mladih dobija balon salu; srpske sredine pretvaramo u veliko gradilište

"Pretvaramo sredine sa većinskim srpskim življem na Kosovu i Metohiji u veliko gradilište," poručio je danas u Velikoj Hoči zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Dušan Kozarev. On je u ovom srpskom, metohijskom selu položio kamen temeljac za izgradnju montažnog sportskog terena – balon hale.

"Drago mi je što smo danas, na veliki praznik, Sveta tri Jararha, u Velikoj Hoči – jednoj enklavi vrednih srpskih domaćina, uglavnom vinogradara, nešto učinili za decu i omladinu ovoga kraja," kazao je Kozarev novinarima u Velikoj Hoči i dodao da se nada da će montažni objekat, koji je, kako je rekao, rezultat zahteva mladih iz ovog metohijskog sela – biti završen do kraja aprila. 

Kozarev je, takođe, istakao da postoji "niz infrastrukturnih, privrednih i drugih projekata koje Srbija sprovodi na korist srpskog naroda na KiM-u i budućih generacija", najavivši i podelu poljoprivredne mehanizacije.

"Već tradicionalno ulažemo sredstva i za podsticaj, za nastavak njihovog uspešnog rada u uzgajanju grožđa i proizvodnji vina. Ne zaustavljamo se nakon ovoga. Već za vikend će biti organizovana podela poljoprivredne mehanizacije koja će poljoprivrednicima pomoći da bolje obrađuju svoje vinograde," dodao je on.

A predsednik Privremenog organa opštine Orahovac, Golub Kujundžić, istakao je da je izgradnja montažnog sportskog objekta na dobrobit budućih generacija.

"Mi nemamo objekat i prostor za organizaciju i nekih drugih sadržaja, tako da je početak izgradnje ovog objekta veoma značajan za meštane Velike Hoče i Orahovca," kazao je on. 

Budući montažni sportski teren – balon sala biće dimenzija 36.00 x 18.50 metara, a ukupna vrednost objekta iznosi 5.217.703,40 dinara. Kako je ranije saopšteno iz Kancelarije za KiM, montažni balon sa pratećim elementima doniraće grad Zaječar.

A pored Dušana Kozareva, u Velikoj Hoči na polaganju kamena temeljca, bio je prisutan i predstavnik humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", Igor Rašula. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.