Obeleženo 16 meseci od ubistva Olivera Ivanovića: Jednog dana ubica će morati da se izvede pred lice pravde

Obeleženo šesnaest godina od ubistva Olivera Ivanovića
Foto: KoSSev

Kao i do sada, na današnji dan kada se navršava šesnaest meseci, ponovo se postavlja pitanje – još uvek bez odgovora: Ko je ubio Olivera Ivanovića? GI SDP navodi da „neće dozvoliti da ovo ubistvo ostane nerasvetljeno i ode u zaborav“.

Tek nekolicina ljudi – pre svega najbližih Ivanovićevih saradnika, i deo porodice, u 10 časova na mestu ubistva zapalili su sveće. Takođe, svega dve medijske ekipe, kao i nekolicina pripadnika Kosovske policije pratilo je ovo obeležavanje.

Iz političke stranke čiji je lider bio Ivanović, poručuju da istraga „tapka u mestu“ i da poslednjih dana nema „ni izjava ni komentara a ni bilo kakve zvanične informacije ko je ubio Olivera Ivanovića“.

„Danas, posle šesnaest meseci smo na istom mestu, gde je Oliver Ivanović mučki ubijen. Mi nemamo nijedan detalj vezan oko istrage, stvara se utisak da taj sudski proces tapka u mestu. Nikakvih detalja, kao što znate – to pratimo svakodnevno i svakog meseca obeležavamo. Od kosovskih institucija, poslednjih meseci čak nemamo nikakve izjave, ni komentare, ali ni od međunarodne zajednice“ – rekla je odbornica Ksenija Božović.

Poručila je da će ih ova stranka „uvek podsećati na to“, i da neće da dozvoli da se ubistvo Olivera Ivanovića ne rasvetli.

„Neka budu sigurni da će morati jednoga dana da se ubica pronađe i izvede pred lice pravde“ – kazala je.

Ranije su u saopštenju podsetili i na to da nemaju ni informacije o tome da li je neko saslušan i da li će neko odgovarati za „sramni predizborni spot koji je možda prouzrokovao i ubistvo, da li je neko saslušan i odgovarao za paljenje njegovog automobila, ali i za paljenje stranačkih prostorija“.

Postavljaju i pitanje šta se desilo sa „krivičnim prijavama i tužbama za sva dela koja su učinjena kandidatima za gradonačelnike na prethodnim izborima“.

U ovo vreme pre dve godine Oliver Ivanović govorio je tada po prvi put u studiju N1 nakon izlaska iz zatvora o svojoj slobodi, ali i o tadašnjim predstojećim vanrednim kosovskim izborima.

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ ubijen je 16. januara prošle godine ispred stranačkih prostorija, tri meseca nakon lokalnih izbora u kojima je medijski i politički označen kao izdajnik i rušitelj srpskog jedinstva. Poslednji incident pred ubistvo, pred izbore, bilo je paljenje njegovog automobila, kao i automobil njegovog predizbornog koalicionog partnera u opštini Zvečan – Dragiše Milovića.

Podsetite se na deo upozorenja Olivera Ivanovića o bezbednosti u prilogu novinara Budimira Ničića emitovanom neposredno nakon ubistva Olivera Ivanovića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.