O putopisu novinarke Sonje Ivković večeras u Gračanici

Tribina "Svetovno i duhovno lice Rusije", posvećena putopisu i radu na ovom žanru novinarke Sonje Ivković održaće se večeras u Gračanici. Pored Ivkovićeve, na tribini učestvuju Đorđe Jevtić i protojerej Savo Šmigić. Događaj organizuju Dom kulture Gračanica i Društvo novinara Kosova i Metohije. 

O putovanju, odnosno hodočašću po ruskim svetinjama i svetovnom aspektu Rusije, uključujući i srednji Sibir, govoriće autorka, a predavanje će biti ilustrovano fotografijama koje su nastale na tom putovanju.

Član izvršnog odbora Društva novinara Kosova i Metohije, Đorđe Jevtić, govoriće o značaju putopisa kao žanra u novinarstvu i o radu Sonje Ivković, a kako se tribina organizuje na praznik Svetog Segeja Radonješkog o značaju tog rusko-pravoslavnog duhovnika i o srpsko-ruskim duhovnim vezama govoriće sekretar Eparhije raško-prizrenske, protojerej Savo Šmigić. 

Tribina počinje u 19 časova, u Domu kulture. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.