NUNS, NDNV i Lokal Press pisali Mekalisteru o štrajku Maje Pavlović

BG-MAJA-STRAJK
FOTO: N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Lokal Press uputili su pismo predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru povodom štrajka vlasnice Kanala 9 Maje Pavlović u kome su zatražili od njega da utiče na državni vrh Srbije kako bi njen slučaj bio rešen.

Pismo je TV N1 prenela u celosti:

„Poštovani gospodine Mekalister,

želimo da Vas obavestimo pred Vaš dolazak u Beograd, da naša koleginica, vlasnica lokalne televizije Kanal 9 iz Novog Sada, Maja Pavlović, štrajkuje glađu ispred zgrade Predsedništva, jer je njenom mediju nerazumnim propisima i rešenjima državnih organa, onemogućen normalan rad i preti mu gašenje.

Rešavanjem zahteva koleginice Pavlović, zapravo, značajno bi se olakšao ekonomski položaj svih lokalnih i regionalnih rtv emitera, posebno onih sa nezavisnom uređivačkom politikom koji objektivno, kritički nepristrasno i svestrano informišu građane.

Molimo Vas da prilikom posete odvojite malo vremena i pružite podršku Maji Pavlović, a pre svega da Vaše domaćine iz državnog vrha Srbije zamolite da učine napore kako bi njen slučaj bio pozitivno rešen i da se time stvore uslovi da ona prekine štrajk glađu.

Obraćamo Vam se jer je njeno zdravlje ugroženo i jer verujemo da Vi imate toliko uticaja na čelnike naše države da konačno shvate ozbiljnost situacije i preduzmu neophodne korake kako bi se ova nemila situacija razrešila“.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.