NUNS: Najhitnije istražiti i procesuirati pretnje novinaru portala Bujanovačke

NUNS

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije je osudilo pretnje upućene novinaru Nikoli Stevanoviću i pozvalo nadležno tužilaštvo i policiju da pod hitno pokrenu postupak i utvrde identitet prestupnika.

Stevanoviću su pretnje upućene dok je bio na radnom zadatku i fotografisao bašte kafića na bujanovačkom trgu, saopšteno je iz NUNS-a.

„Šta radiš ti, šta slikaš, beži da ti ne dođem sad da ti pokažem ja, da te ne polomim. Nemoj sad da ti ustanem“, poručio je novinaru za sada nepoznati muškarac, a poseban pečat slučaju daje činjenica da je sedeo u društvu dvojice uniformisanih policajaca, kao i da pretnje i uvrede nisu prestale ni kada se Stevanović predstavio i legitimisao, dodaju.

NUNS upozorava da su ovakvi incidenti pre svega posledica negativnog odnosa državnih funkcionera prema nezavisnim medijima i stvaranja ambijenta u kom je dozvoljeno bez posledica napadati i vređati novinare i medijske radnike.

NUNS će ponuditi svu potrebnu pomoć Stevanoviću i redakciji portala Bujanovačke, a nadležno tužilaštvo će zvanično obavestiti o osnovanoj sumnji da su izvršena krivična dela.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.