Novosti: Sudbina Marka Vučinića iz Leposavića – izgubio porodicu, sada i staratelja

porodica vučinić sahrana umrlica

Teško nam je. Preteško. Još ne možemo da shvatimo da našeg Milana nema. Radio je u rudniku Belo brdo gde mu je i pozlilo. Odvezli su ga u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu a, potom, dok je u stanju kome prebačen u Kragujevac. Tokom tog transporta morao je da bude priključen na kiseonik… Znamo da su u Kragujevcu učinili sve što su mogli, ali, nažalost, izgleda da je tamo dovezen kasno. Nije mu bilo spasa.

S teškom mukom i posle dužeg premišljanja da li da govori za medije, priča Radojko Nikolić iz Sočanice kod Leposavića kojem je pre nedelju dana preminuo sin Milan (32). Ovaj mladi čovek ostavio je za sobom suprugu Sanju, trogodišnju ćerku i sedmoipogodišnjeg sina. Ali, ostavio je za sobom i Marka Vučinića, dečaka iz obližnjeg sela Vuča, čiji je bio staratelj, a kojem je pre sedam godina u saobraćajnoj nesreći u Banjskoj kod Zvečana poginula čitava porodica: roditelji, brat i sestra.

„Milan se brinuo o Marku kao da je njegovo dete. A bio mu je brat od ujaka, jer je Markov pokojni otac rođeni brat moje supruge“, priča Radojko za Novosti.

„Snaha Sanja sve i da želi ne može da radi jer brine o deci, Marku, ali i o meni i supruzi jer smo bolesni. Samo je Milan radio i bio je, u neku ruku, hranilac čitave porodice“, priča Radojko Nikolić.

„Ja primam penziju, a Marko ima očevu penziju i stipendiju. Zahvalni smo na pomoći humanim ljudima koji su nam mnogo pomogli kada je Marku nastradala porodica“, kazao je.

Ispred kuće, Radojkova supruga Gorica, samo odmahuje rukama. Nemoćna je da bilo šta kaže… Na stepenicama Milanov sin gleda umrlicu postavljenu iznad ulaznih vrata…

„Tata je ovde negde“, pokazuje rukom na čitulju i upitno posmatra dedu koji ga šalje u kuću.

Milanova supruga Sanja, uplakana je i tužna.

„Ne mogu da se pomirim sa nesrećom koja nas je snašla. Sada je sve na meni. I naša deca i njegovi roditelji koji su poslednjih dana skrhani od tuge i bola. Naravno da će sa nama ostati i Marko koji je sada četvrta godina Srednje medicinske škole u Mitrovici“, u dahu govori Sanja, a potom detaljno opisuje poslednje dane svog supruga.

S ljubavlju govori i o Marku Vučiniću. Uskoro će, kaže, da napuni osamnaest godina i najverovatnije će upisati fakultet. Domaćin Radojko moli novinare Novosti da Marka ne pitaju ništa.

„Dovoljno mu je tuge. Prvo za roditeljima, bratom i sestrom, a sada i za mojim Milanom koji mu je bio sve od kada su oni nastradali“, dodaje ovaj čovek.

Priseća se nesreće koja je 11. aprila 2014, potresla Srbiju. Tada su Vučinići, Markovi roditelji Gojko (46) i Dragica (37), kao i brat i sestra Andrija (6) i Marija (13), kao i strina Snežana nastradali u saobraćajnoj nesreći.

„Krenuli su u Mitrovicu. Kod Banjske, na krivini, izgubili su kontrolu nad vozilom i sleteli u Ibar… Svi su se udavili. Marko je tada imao 11 godina ali je ova nesreća obeležila njegov život. Iako se kod nas navikavao na novo okruženje, veoma se vezao za Milana, koji mu je bio oslonac u svemu… Naravno da ćemo i dalje brinuti o Marku. Kao i do sada. Ali će nam svima nedostajati Milan, svima nam je bio oslonac“, dodaje supruga Sanja koja ne prestaje da sumnja da li je njenom suprugu pružena adekvatna lekarska pomoć.

Novosti

Pročitajte još:

Marko Vučinić: Izgubio sam porodicu ali ostaću u našoj kući u Vuči

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.