Marko Vučinić: Izgubio sam porodicu ali ostaću u našoj kući u Vuči

Dvanaestogodišnjak koji je izgubio porodicu u saobraćajnoj nesreći odlučan da ostane u svom selu kod Leposavića. Uprkos tragediji, jak je i razborit. Opština obećala stipendiju. 

"Neću da idem iz moje Vuče, hoću da ostanem u roditeljskoj kući, hoću da budem blizu dede Bogosava, tetke Gore i drugih rođaka i komšija. Brinuće oni o meni. Hoću da hranim našu kravu i igram se sa mojim psom Garom."
 
Ovo je u ponedeljak direktoru firme "Lola-fot" iz Leška, Vukoju Vukojeviću i tatinim kolegama koje su ga posetile, rekao dvanaestogodišnji Marko Vučinić, koji je nakon pogibije oca Gojka, majke Dragice, sestre Marije i brata Andrije ostao sam u porodičnoj kući u selu Vuča kod Leposavića.
 
Iako su rane u dečakovoj duši još sveže, a tuga za izgubljenom porodicom neizmerna, Marko se drži hrabro. U ponedeljak je išao u školu, gde je okružen pažnjom svojih drugova i nastavnika, a kada se vratio kući, prvo je napojio i nahranio kravu….
 
Od sahrane svojih roditelja, sestre i brata, Marko je u svojoj kući, a uz njega su stalno najbliži rođaci i komšije. U ponedeljak su ga, zajedno sa psihologom, posetili i predstavnici Centra za socijalni rad u Leposaviću, koji će proveriti njegovo trenutno stanje, saslušati njegove želje i predložiti šta i kako dalje. Markova, a i želja svih njegovih rođaka i komšija, jeste da ostane u selu.
 
"Mi bismo želeli da on ostane ovde. Pomoći ćemo mu, nadamo se da će pomoć stići i sa drugih strana. I opština je obećala stipendiju. Najbolje je da odraste ovde, a kada postane svoj čovek, sam će odlučiti gde će živeti i s kim,"  ističe deda (očev stric) Bogosav Vučinić, koji živi nedaleko od Markove kuće.
 
Više naših čitalaca i dobrih ljudi iz cele Srbije i dijaspore izrazilo je želju da pomogne dečaku koji je ostao sam. Neki su želeli i da kontaktiraju sa njim, ali to će biti moguće tek narednih dana, kada se Marko dodatno oporavi i počne, ako je to posle svega što je doživeo moguće, koliko-toliko normalno da živi.
 
"Naš je utisak da je Marko, iako još dete, vrlo jak i da će izdržati sve što mu je život priredio. Njegova želja je da ostane u Vuči i mislimo da mu treba izaći u susret, ali i naći načina da bude zbrinut. Već smo u Komercijalnoj banci u Leposaviću pokrenuli proceduru za otvaranje računa na koji će zainteresovani moći da mu šalju pomoć. Čim račun bude otvoren, objavićemo ga u sredstvima informisanja," kaže Vukojević.
 
POMOĆ "NOVOSTI"
 
U akciju pomoći Marku Vučiniću uključiće se u Humanitarni fond "Večernjih novosti" koji će dečaku za Vaskrs poslati skromni poklon, a kada bude otvoren i račun za pomoć, "Novosti" i čitaoci našeg lista će uplatiti priloge. Do tada, ljude dobre volje koji mogu i žele da pomognu Marku, pozivamo da nam izađu u susret i novac uplate na žiro račun Fonda humanosti "Novosti": 205-5621-06, model 97, poziv na broj 10005716259, Fond humanosti "Večernjih novosti", Trg Nikole Pašića 7, Beograd. Za donatore iz inostranstva: 5442-175-42966, kod Komercijalne banke a. d. Svetog Save 14, Beograd. Broj telefona Fonda humanosti "Večernjih novosti" je 011-3028-196.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.