Novogodišnja noć na KiM-u: Požari, pucnjava, tuče, saobraćajne nesreće, pljačka, u oba dela KM mirnije

Više incidenata obeležilo je proteklu novogodišnju noć na Kosovu i Metohiji. Prijavljeno je ukupno sedam slučajeva požara, uključujući i one nastale od upotrebe pirotehničkih sredstava, šest slučajeva izazivanja opasnosti i nanošenja lakih telesnih povreda, usled pucnjava i tuča, kao i tri slučaja oštećenja imovine, dva slučaja ilegalnog posedovanja oružja i jedna pljačka.U Kosovskoj Mitrovici, u oba dela grada bilo je mirnije nego u ostalim gradovima na Kosovu.

U glavnoj ulici u Prištini je povređena jedna osoba usled zalutalog metka, ali je van životne opasnosti. 

U ovom gradu je opljačkana i jedna radnja, kada su tri maskirana lica, prema prijavi žrtve, naoružana sa dva pištolja i automatskom puškom, iz ove radnje odneli 500 evra i dopune kredita za mobilni telefon vrednosti 300 evra.

U Kamenici je maloletni Albanac podmetnuo požar u štali drugog kosovskog Albanca, koji je u međuvremenu i ugašen.

Zalutali metak je takođe pogodio i automobil marke "Pežo" u Gnjilanu. U Gnjilanu se pucalo i iz automatskog oružja sa balkona privatnog stana, nakon čega je policija privela lice koje je pucalo i zaplenila nedozvoljeno oružje, ali je isto lice nakon ispitivanja i pustila.

U saobraćajnoj nesreći, takođe u Gnjilanu, izazvanoj sudarom dva vozila usled nepažnje, povređeni su pet muškaraca i tri devojke.

Zalutali metak pogodio je vozila u Prizrenu, a u istom gradu došlo je do tuče u kojoj je jedan Albanac pretučen.

U Štrpcu je jedan Albanac prijavio upotrebu pirotehničkih sredstava od strane dece, uključujući i vatru u pomoćnom objektu (štala). Prema izjavi žrtve požara, pričinjena je šteta u vrednosti od 5.500 evra. Nije prijavljeno da je iko povređen.

U saobraćajnoj nesreći u Suvoj reci, automobil kojim je upravljao Albanac udario je pešaka, takođe Albanca, koji je na sreću lakše povređen. U ovoj opštini bilo je i više drugih prijava za nepažljivu vožnju i manje saobraćajne nezgode.

U Peći je bilo više tuča, pucnjave iz vatrenog oružja, kao i zalutalih metaka. 

U Mališevu je korišćenje pirotehničkih sredstava izazvalo i požar u jednoj štali u kojem je naneta šteta od oko 3.000 evra, dok je u drugom požaru koji je takođe izazvalo ispaljivanje pirotehničkih sredstava naneta šteta od 700 evra.

Konačno u Kosovskoj Mitrovici, noć je bila znatno mirnija nego u ostalim delovima KiM-a. U južnom delu, vozač automobila je nepažnjom udario pešaka, nanevši mu manje povrede, koji je nakon ukazane medicinske pomoći pušten na kućno lečenje, dok je u severnom delu, u ulici Kolašinska, jedan Srbin prijavio štetu na svom automobilu marke "Pežo", nastalu usled, takođe upotrebe pirotehničkih sredstava.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.