Novih dvoje uhapšeno u Uroševcu za falsifikovanje novca

Izvor: Zakletva za pravdu (Tekst je preveden sa albanskog; prekjučerašnje izdanje)

Kosovska policija saopštila je da su u sredu u Uroševcu uhapšene još dve osobe zbog sumnje da su umešane u krivično delo „falsifikovanje novca“.

Kako se navodi u saopštenju KP, hapšenje osumnjičenih je povezano sa akcijom policije za privredni kriminal „Taksisti 2023”, zbog čega su 13. aprila uhapšene još dve osobe, prenosi „Zakletva pravde”.

Prošlog meseca je u ovom slučaju oduzeto više od 10.000 evra u vidu kovanica od dva evra, za koje se sumnja da su falsifikovane.

U saopštenju policije se navodi se da su pribavljeni novi dokazi i iskazi za druge dve osobe za koje se sumnja da su sarađivale u distribuciji lažnog novca na različitim mestima.

„Druga dvojica osumnjičenih u ovom slučaju sa inicijalima (L.L. i R.K.), sada za više uhapšenih, postoji osnovana sumnja da su svojim radnjama osumnjičeni da su počinili krivično delo „falsifikovanje novca“. Danas, dana 03.05.2023. godine, sa dvojicom osumnjičenih inicijala, saslušani su u prisustvu branilaca koji su im dodeljeni po službenoj dužnosti i nakon obavljenog razgovora, odlukom nadležnog tužioca, određen im je pritvor od 48 sati radi daljih pravnih pitanja i procedura“, navodi se u saopštenju.

Policija je 13. aprila saopštila da su uhapšene dve osobe zbog sumnje da su unele lažni novac iz Makedonije na Kosovo.

Pored hapšenja, policija je izvršila i raciju u selu Rakaj u Uroševcu i još jednu na Đeneral Jankoviću.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.