Novi potpredsednici Srpske liste: Vinkа Rаdosаvljević, Milаn Rаdoičić, Nenаd Rikаlo, Dаlibor Jevtić i Igor Simić

Sa današnje svečane sednice Srpske liste, s leva na desno: Slavko Simić, Zoran Mojsilović, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić, Nenad Rikalo, Aleksandar Spirić, Marko Đurić, Igor Simić, Vinka Radosavljević, Ivan Todosijević, Srđan Popović, Stevan Vulović

Vinkа Rаdosаvljević, Milаn Rаdoičić, Nenаd Rikаlo, Dаlibor Jevtić i Igor Simić jednoglаsnom odlukom člаnovа Skupštine Srpske Liste novi su potpredsednici najveće stranke kosovskih Srba.

Imena novih potpredsednika i članova predsedništva nisu, međutim, saopštena tokom današnje svečane sednice. 

Informaciju je nekoliko sati posle ove sednice saopštila TV Most, pozivajući se na saopštenje ove stranke, ne navodeći kada je doneta ova odluka, osim da je svečanoj sednici prethodio radni deo.

„Imamo tri puta veću odgovornost, nego ljudi koji se bave upravljanjem gradova, opština, institucija u bilo kom drugom delu naše zemlje,“ upozorio je Đurić tokom same svečane sednice Srpske liste, dodajući da je važno da se pokaže „agilnost koja odgovara trenutku u kojem se nalazimo“.

Na istoj sednici upozorio je i na „mnogo pokušaja“ da se Srpska lista politički oslabi, da se u redovima Srpske liste unesu „podele i sukobi“, da se „osnaže neprijatelji i protivnici“ i da su dužni da „među sobom prepoznamo takve opasnosti i izazove i sprečavamo u samom korenu“.

Zа nove člаnove predsedništvа izаbrаni su Jаsminа Živković i  Aleksаndаr Spirić, tаkođe jednoglаsnom odlukom člаnovа Skupštine Srpske liste.

Biografije novih potpredsednika i članova predsedništva još uvek nisu dostupna na Internet stranici Srpske liste, ali ni samo saopštenje.

Kako je protekla današnja svečana sednica i šta su Marko Đurić i tri zvaničnika Srpske liste rekli, pročitajte i pogledajte ovde:

Đurić: Srpska lista bedem odbrane; Rakić: Sačuvali smo narod, nismo narod gurali ispred nasPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.