Novi memorandum "Preševske doline" i kosovskog ministarstva kulture

Kosovsko ministarstvo kulture i mladih potpisalo je memorandum sa opštinama Preševo i Bujanovac na jugu Srbije. Ovo je drugi po redu memorandum opština južne Srbije sa kosovskim ministarstvom kulture u ovoj godini.

Potpisivanju Memoranduma o saradnji prisustvovali su kosovski ministar kulture, Kujtim Šalja, sa svojim saradnicima i predsednik Albanskog nacionalnog veća, Jonuz Musljiju.

Kako prenose kosovski mediji, ovi dokumenti imaju za cilj finansijsku podršku za "Preševsku dolinu" u domenu kulture, omladine i sporta. Međutim, nema detalja o tome koliko je novca opredeljeno za opštine južne Srbije.

Detaljnije o ostalim sastancima zvaničnika srpskih opština na jugu Srbije sa kosovskim zvaničnicima, kao i njihovim zahtevima, čitajte u tematskoj podstranici "Aktuelizacija albanskog nacionalnog pitanja"

Najnoviji memorandum kosovskog ministarstva kulture sa ovim opštinama je drugi po redu u ovoj godini. Prvi je potpisan početkom godine, kada je i opredeljeno gotovo pola miliona evra za kulturu u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Potpisivanju dokumenta prethodila su dva sastanka predstavnika ovih opština i Albanskog nacionalnog veća sa kosovskim ministrom spoljnih poslova, Enverom Hodžajem i kosovskim predsednikom, Hašimom Tačijem.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.