Novi mandat Euleks-a u suprotnosti sa rezolucijom

Izvor: RTK2/Koha ditore (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Skupština je u julu prošle godine usvojila rezoluciju kojom se od vlade traži da do 1. septembra 2013 preda tranzicioni plan za zaključivanje mandata ove evropske misije za vladavinu zakona na Kosovu. Predviđeno je da datum zaključivanja mandata Euleksa bude 15. jun 2014, prenosi "Koha ditore" . 

Osim Demokratske partije Kosova, za nju su glasali pokret Samoopredeljenje dok je Demokratski saveza Kosova bojkotovao zasedanje.

Kada je Skupština u julu prošle godine raspravljala o ratnim zločinima, poslanik Nait Hasani je pozvao da se obrati pažnja jer je video nešto što do tada nije primetio. Najveća vladajuća partija i najbučnija opoziciona partija su ujedinile glasove.

”Možda je bilo indikativno toliko da analitičari nisu mogli da predvide”, rekao je tada Hasani. ”Po prvi put Demokratska partija Kosova i Pokret Samoopredeljenje ulaze u koaliciju oko jedne rezolucije”.

To je rekao na plenarnom zasedanjuna kome se raspravljalio o istrazi i suđenju za ratne zločine, ulozi EULEX-a, Vlade Kosova i perioda prelaska ovlašćenja sa EULEX-a na domaće institucije.

Na tom zasedanju koje je DSK napustila se glasalo o rezoluciji kojom se tražilo od Vlade da do 1. septembra 2013 preda Skupštini tranzicioni plan za zaključivanje mandata evropske misije za vladavinu zakona na Kosovu.

Predviđeno je da datum zaključivanja mandata bude bude 15. juni2014 godine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.