Novi jak zemljotres zatresao centralnu Hrvatsku

Novi jak zemljotres zatresao je večeras oko 18 časova centralnu Hrvatsku, a zasad nema podataka o materijalnoj šteti ili povređenima.

Prema prvim podacima EMSC, jačina potresa je 5.3 po Rihteru, a epicenar potresa ponovo je u Sisačko-moslovačkoj županiji, 43 kilometra jugoistočno od Zagreba.

Potres je zatresao Zagreb, ali i druga mesta u centralnoj Hrvatskoj. Seizmološka služba Hrvatske je saopštila da je jačina zemljotresa bila 5.0 po Rihteru, a epicentar je bio kod Petrinje.

Ovo je jedan od najjačih potresa koji je pogodio područje Banije od razornog potresa koji je 29. decembra pogodio centralnu Hrvatsku s epicentrom kod Petrinje. Jačina tog potresa bila je 6.2 po Rihteru.

U potresu je poginulo sedam osoba, oštećeni su brojni objekti u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, ali i u Zaprešiću kod Zagreba, a mnogi su ostali bez domova. Tlo ne prestaje da podrhtava što stvara dodatnu neizvesnost i teškoće.

Više o tome u:

Zemljotres u Hrvatskoj uništio ili oštetio 8.928 objekata

Novi zemljotres kod Petrinje, 3.5 stepeni po Rihteru

Odbor za pomoć KiM i anonimni donator obezbedili pomoć srpskim porodicama u Glini

Pupovac: U zemljotresu stradalo dvoje Srba i devojčica iz mešovitog braka

Jak zemljotres u Hrvatskoj, osetio se i u Srbiji, broj žrtava uvećan na 7

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.