Nova zaplena marihuane na Kosovu: Preko 300 kg, uhapšeno 9 osoba

Kosovska policija je na dve lokacije, juče i danas, zaplenila nešto više od 312 kilograma marihuane. Ukupno devet osoba, sve albanske nacionalnosti, uhapšeno je takođe, zbog sumnje da su uključeni u distribuciju, neovlašćenu prodaju, kupovinu i posedovanje psihoaktivnih supstanci. Iz policije navode da akcija još uvek traje i da je, prema dosadašnjim informacijama sa terena – oduzeto još 20 kilograma droge.

Marihuana, ukupne količine 312 kg i 39 gr, pronađena je tokom jučerašnje kontrole, prvo na lokaciji u Velikoj Kruši, u nekoliko drvenih stolova, upakovana i spremna za distribuciju u inostranstvo, a potom i u Uroševcu, saopštila je Kosovska policija.

Hapšenje i zaplena marihuane izvršeni su nakon tromesečne istrage koju su sproveli policajci iz Uroševca, u saradnji sa kolegama iz Đakovice, Prizrena i Gnjilana.

Prvobitno je privedeno sedam lica, a potom još dva, navode u Kosovskoj policiji.

Tokom ovih hapšenja i zaplene droge (14 stolova u kojima je bila droga u Velikoj Kruši – ukupne težine 184 kilograma i 39 gr, potom u Uroševcu i 64 paketa sa marihuanom, takođe, svaki težak od pola kilograma, a ukupne težine oko 128 kilograma), zaplenjene su i alatke za rad, skele, digitalne vage, kao i pet automobila, među kojima dva Golfa V, VW- Touran i BMW-X-5, 22 mobilna telefona i aparati za pakovanje droge.

Sedmorici, od devet Albanaca određen je i pritvor, dok se za dvojicu još uvek obavlja redovna procedura nakon hapšenja, dodaju iz policije.

Ističu i da su potencijalni osumnjičeni iz Albanije i Makedonije i da se sumnja da je poreklo opojnih supstanci iz Albanije, a krajnje odredište – zemlje zapadne Evrope i Turska.

Pre nepunih nedelju dana, na Kosovu je u dve odvojene akcije zaplenjeno preko 50 kilograma marihuane. Tada su uhapšena i petorica Albanaca.

Međutim, čitav niz akcija Kosovske policije i carine, kao i MUP-a Srbije i Uprave Carina – sproveden je od početka ove godine, tokom kojih je sprečeno krijumčarenje marihuane na Kosovu i ka centralnoj Srbiji, pa je do sada, a od januara 2017. – zaplenjeno preko 800 kilograma ove opojne supstance.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.