Nova kuća za porodicu Osmani iz Plemetine

Porodica Osmani iz Plemetine, u opštini Obilić, dobila je juče ključeve novoizgrađene kuće i pokućantvo. Ključeve je uručio ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić. On je istakao da Ministarstvo za zajednice i povratak, na ovaj način, šalje "jasnu poruku da bilo koji nevećinski narod na Kosovu nije i neće biti zaboravljen".

"Mi smo tu, da u skladu sa našim mogućnostima, tim ljudima pomažemo. Ovaj primer je rešavanje samo jednog problema, kao kap u moru problema koje romska zajednica na Kosovu, a ja bih rekao i u regionu, ima. Želim da iskoristim priliku da pozovem i druge institucije da se uključe u rešavanje problema, ne samo romske zajednice, već svih nevećinskih naroda na Kosovu, jer je to važno za budućnost čitavog kosovskog društva," kazao je Jevtić.

Sa druge strane, iz porodice Osmani su se zahvalili Jevtiću, i istakli da im je "itekako važno", što, kako su dodali, pored toga što im je kuća izgrađena u kratkom roku, danas dobijaju i nameštaj.

Romska porodica Osmani broji četrnaest članova. Kuća im je izgorela 27. februara, a kamen temeljac za izgradnju nove, veličine 95 m2, položen je na Dan Roma.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.