Nova akcija kosovskih specijalaca, RTV Puls: U Šilovu izvršen pretres dve srpske kuće

Foto: RTV Puls

Specijalna jedinica Kosovske policije jutros je, u potrazi za nelegalnim oružjem, pretresla domaćinstva Živka Džaklića i Gradimira Mihajlovića u Šilovu kod Gnjilana, javio je RTV Puls. Nešto pre podneva, akcija je i završena, a tokom pretresa ništa nije pronađeno.

Akcija je počela jutros oko 9 časova, kada je desetak službenika Kosovske policije počelo da pretresa kuće i pomoćne objekte navedenih lica.

U prvi mah, kako navodi ovaj medij, nisu bili poznati razlozi za intervenciju kosovskih specijalaca, a potvrda je izostala i od portparola regionalne policije.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani, rekao je za RTV Puls da regionalna policija nije upoznata sa ovom akcijom i da pretpostavlja da je angažovana jedinica policije za privredni kriminal iz Prištine.

Prema saznanjima RTV Puls-a, kosovski specijalci su bili u potrazi za nelegalnim oružjem, a pošto nisu pronašli ništa sumnjivo napustili su selo.

„Policija mi je rekla da je reč o rutinskoj kontroli i ja sam im dozvolio da izvrše pretres u mojoj kući. Bili su korektni“, kazao je meštanin Živko Džaklić, koji je penzionisano vojno lice.

Ispred štale njegovog brata Gradimira Mihajlovića iskopavali su zemlju na par mesta.

„Oružje nemam, niti sam ga imao, a njihovo je da traže“, kaže Gradimir.

Šilovo je srpsko selo udaljeno par kilometara od Gnjilana u kojem živi oko 1.500 stanovnika.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.