Nijedna stranka nije objavila troškove o poslednjoj izbornoj kampanji

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, sinoćno izdanje) 

Nastavljaju se kritike na račun političkih subjekata zbog ogromnih troškova tokom izbornih kampanja.

I tokom poslednje kampanje za parlamentarne izbore u junu, velike partije potrošile su značajne sume novca. Ali informacije o troškovima i resursima iz kojih su finansirani još uvek nisu objavljeni, prenosi KTV.

Civilno društvo navodi da je neophodno da troškovi budu transparentni. Kritikuju stranke koje nisu sprovele obećanja i u slučaju deklaracije za veću finansijsku transparentnost, koja je potpisana 29. maja 2017.

Oni kažu da ne bi trebalo da bude izgovora za reviziju kao kada su, na primer, političke partije, posle međunarodnog pritiska – objavile svoje nerevidirane izveštaje.

Iz pokreta za Samoopredeljenje rekli su da su tokom kampanje potrošili oko 304.000 evra, ali kažu i da će tokom nedelje objaviti izveštaj na Internet stranici stranke.

KTV je tokom nekoliko dana pokušavao da dobije stav i od drugih političkih stranaka, ali njihovi zvaničnici nisu odgovorili na pozive televizije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.