Ni novi svedok nije video Ivanovića

Svedok optužbe, Šajip Canhasi, rekao je da nije video Olivera Ivanovića i četvoricu optuženih Srba na mestu gde su ubijeni kosovski Albanci 3.2.2000. godine.

Penzioner (79) iz južnog dela Kosovske Mitrovice rekao je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici da na dan kada je ubijena i njegova supruga Remzija nije video nijednog optuženog, iako je odranije poznavao neke od njih.

Svedok je opisao šta se 3. februara 2000. godine dešavalo u zgradi u kojoj je živeo, u Ulici Lole Ribara. 

Rekao je da su nepoznate osobe pucale kroz zaključana vrata stana i da je metak pogodio njegovu suprugu, koja je umrla na mestu. 

Po njegovim rečima, potom je u stan upala grupa njemu nepoznatih osoba. 

Na pitanje tužioca Cezara Mihalčoka, svedok je rekao da je za Olivera Ivanovića čuo, ali da nije imao kontakta s njim i da ga 3. februara 2000. godine nije video. 

Za Dragoljuba Delibašića je, kako je rekao, takođe čuo, ali ni njega nije video na mestu ubistava, kao ni Iliju Vujačića, koga je poznavao iz viđenja. 

Svedok je dodao da ne poznaje Nebojšu Vujačića i Aleksandra Lazovića, ali je dodao da ni njih nije video na mestu ubistva. 

Advokati odbrane ni Sudsko veće nisu imali pitanja za današnjeg svedoka. 

Advokat odbrane Nebojša Vlajić je rekao da je danas svedočio prvi svedok optužbe za zločine iz 2000. godine, a da je ceo dan na suđenju potrošen na svedoka koji nije video nijednog od optuženih i koji je ceo dan kada se dogodio zločin proveo u svom stanu. 

"To nije nova činjenica, to smo znali i do sada, a ipak ga je tužilac predložio i potrošio čitav dan. Suđenje se nastavlja veoma sporim tempom, dok su četvorica okrivljenih u pritvoru", rekao je Vlajić. 

Suđenje se nastavlja sutra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.