Nesigurne investicije od 400 miliona na Brezovici!

Izvor: Balkan plus (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Jedan zvaničnik, vrlo blizak sa investitorima projekta "Brezovica" je pod uslovom da ostane anoniman izjavio da postoji ogroman rizik da pojedini politički lideri budu optuženi od strane budućeg Specijalnog suda i da postoji veliki politički rizik, što će od naše zemlje stvoriti nestabilnu zemlju, piše danas Kosova Sot.
 
O projektu "Brezovica" je prema njegovim navodima po prvi put viđen znak uznemirenosti kod predstavnika francuskog konzorcijuma koji treba da uloži preko 400 miliona eura.
 
Ulaganje na Brezovici i nije baš sigurno, kaže izvor koji je blizak francuskom konzorcijumu koji treba uložiti 400 miliona eura. Strani investitori su u strahu da se zemlja u skorije vrijeme ne pretvori u nestabilno mjesto sa protestima što bi ugrozilo njihov novac.
 
Njihov strah je razumljiv, jer će Specijalni Sud za ratne zločine na Kosovu suditi bivšim liderima Oslobodilačke Vojske Kosova.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.