Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Kosovski predsednik, Hašim Tači je reagovao na, kako je naveo, „uvredljive izjave dvojice srpskih zvaničnika, ministra spoljnih poslova i odbrane, Ivice Dačića i Aleksandra Vulina”. Samo u poslednjih mesec dana, na sajtu Ministarstva odbrane Srbije objavljeno je šest saopštenja u kojima Vulin, prvi čovek ministarstva, Albance na Kosovu naziva pogrdnim imenom „Šiptarima”. U međuvremenu se šef srpske diplomatije Ivica Dačić, gostujući na beogradskoj televiziji Hepi, upitao „Šta ćemo mi sa Srbima koji pokazuju gde su sahranjeni Albanci širom Srbije?“, na šta je reagovala Vlada Kosova, izrazivši duboko razočarenje.

Možda bi vlada Kosova trebala da reaguje i na Vučićevo prepisivanje ideje gradnje autoputeva, kao najdelotvornijeg metoda zamajavanja naroda u toku pljačke, od Tačija. To ovaj smislio još 2008.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Albanci varaju ako očekuju da će im se ostvariti snovi, da će im Srbija dati ono što priželjkuju, a oni pri tom nastaviti da vređaju Srbiju i Beograd.

Nema potrebe da nastavljaju. Imenovanjem one-ono-ga od strane samovolje nje-go-ve mi smo sami sebe do kraja uvredili i ponizili poslednji put. Dalje nema.

Kosovska vlada je prošle nedelje namenila preduzećima 60 miliona evra na ime pomoći zbog krize nastale usled pandemije koronavirusa. „U trenutku kada se izda konačni (prim.red platni) spisak, pretpostavljamo da ćemo dobiti listu od oko 200.000 radnika kojima će biti namenjena pomoć, tako da će, ako prosek bude iznosio 300 evra, kompanija sa pet zaposlenih u tom trenutku dobiti 1.500 evra”.

Znači Kosovo daje najviše u region, a ne Srbija. Sada kada čuje Vučić, pa kad se iznervira pa pljune dva puta više. Odnosno zaduži nas u svetu pa nam podeli… A nama merak…Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.