Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Šefica kosovske diplomatije, Meljiza Haradinaj Stubla, kritikovala je srpskog ministra spoljnih poslova, Ivicu Dačića, jer je zahvalio angolskom ambasadoru u Beogradu što nije priznao nezavisnost Kosova i na Tviteru napisala da je Dačić tim činom prekršio sporazum postignut u Vašingtonu 4. septembra.

Nije joj jasno da ono glavno, kome je šta trebalo, već je svako odradio. Onaj ponovo ispobeđivao kao niko i nikada u istoriji, onaj drugi ubedio glasače da baš on zaslužuje Nobelovu nagradu, oni priznali one a ovi će ove posle i to ti je to. Teraj dalje.

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, izjavio je na svečanosti povodom otvaranja osnovne škole „Boško Đuričić“ u Vinorači kod Jagodine da je „ulaganje u obrazovanje od najranije životne dobi deteta siguran zalog za budućnost“. Kako je prenelo Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je rekao da je Srbija „suočena sa problemom opadanja prirodnog priraštaja, odliva mozgova i konstantnog smanjivanja broja stanovnika“.

Po prvom delu izjave ovaj će u novoj vladi biti Šarčević a po drugom, ako onaj glavni čuje, niko i ništa.

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić na podršci i saradnji na uvećanju ekonomskog rasta Srbije predvođenog privatnim sektorom.

Nekoliko puta čitam ovo i nije mi jasno. A ako je navedeno i tačno, onda tek tada nije jasno. Direktor Amerikanac zahvaljuje Srpskohrvatskom dvojcu za uvećanje našeg ekonomskog rasta. Ludo burazere!!!Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.