Nenad Radosavljević: Komentar dana

Komentariše: Nenad Radosavljević

Predsedavajuća spoljnopolitičkog odbora kosovskog parlamenta Vjosa Osmani izjavila je da je ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli „isuviše kasno“ zatražio preporuke tog odbora u vezi sa pokušajem prijema Kosova u INTERPOL. Kako je Osmani rekla za „Zeri“, odbor je ranije više puta tražio od Pacolija izveštaj o nastojanjima lobiranja za prijem u INTERPOL, ali Pacoli nije odgovarao.

Nije lako čoveku. Mora da se juri sa Ivicom po Karipskom moru i da svaki dan piše demantije kako Ivica laže.

Poslanik Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn izjavio je danas za N1 da Evropska unija ne želi da ima sukobe u svojoj zajednici te da je pitanje Kosova ključno, ali da, kako je istakao, EU ne treba da se meša. „Pitanje Kosova je ključno, kako da živimo u EU, ako ne znamo kako da ostvarimo odnose sa susedom. Mi smo mislili neka Kipar uđe pa ćemo rešiti problem s Turskom i ništa se nije rešilo. Zato je naše iskustvo da takvi problemi moraju da se reše,“ rekao je Flekenštajn.

I tako su primili Kipar a problemi sa razvojem Turske su se nastavili pa je po razvijenosti prema BDP-u 19. u svetu a primljeni Kipar 91.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izrazio je nadu da će pitanje Kosova biti vraćeno u okvir međunarodnog prava, Rezolucije Saveta bezbednosti UN i svih međunarodnih pravila o pitanjima granica.

I šta sad’? Kao naš predsednik to što u Briselu razgovara sa Prištinom pod okriljem EU je bez veze i kao on to tamo ne radi dobro za Srbiju. Je li to hoćete da nam kažete Mitropolite?… Ma znate šta? U pravu ste.

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je izjavio da je zadovoljan ruskim izvozom oružja u svet koji iznosi do 15 milijardi dolara, uprkos tome što, prema njegovim rečima, nefer konkurencija preti i ucenjuje kupce. „U proteklim godinama, količina izvoza vojnih dobara je na stabilno visokom nivou dostižući (vrednost od) skoro 15 milijardi dolara,“ rekao je Putin na sastanku komisije za vojnotehničku saradnju Rusije sa inostranstvom, prenosi Tas.

Nekako ja ne mogu da razumem da neko može biti zadovoljan time što proizvodi i prodaje oružje nekima tamo negde da bi ubijali neke druge isto tamo negde i još to zove vojnotehnička saradnja sa inostranstvom.  Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.