Nenad Đurić: Premijer je apsolutno bezbedan na Severu, angažovano više od 300 policajaca KP-a

Premijer je apsolutno bezbedan što se tiče Kosovske policije u regionu sever, izjavio je za KoSSev, komandir regionalne jedinice ove policije Nenad Đurić. Na obezbeđivanju posete srpskog premijra angažovano je više od 300 redovnih patrolnih jedinica i specijalaca. Đurić je takođe rekao i da će u toku dana biti završena kompletna istraga nakon noćašnjeg bacanja bombe na sportsku halu u Zubinom Potoku u kojoj će srpski premijer danas govoriti.

"Premijer Aleksandar Vučić apsolutno je bezbedan tokom svoje posete našem regionu, uključujući i njegov boravak u Zubinom Potoku, što se tiče spremnosti i angažovanja jedinica Kosovske policije, direkcije Sever," kaže Đurić za KoSSev, navodeći da je na njegovom obezbeđenju angažovano više od 300 pripadnika redovnih policijskih jedinica, kao i specijalnih.

Đurića smo pitali dokle je odmakla istraga nakon noćašnjeg bacanja bombe i pucnjave na sportsku halu u Zubinom Potoku, gde se očekuje da srpski premijer uskoro govori.

"Ručna bomba oznake 75 bačena je jutros u 03:05, u dvorište sportske hale, ispred glavnog ulaza, a ispaljeno je i nekoliko hitaca u pravcu sportske hale. Pronašli smo 19 čaura kalibra 7,62 mm, najverovatniije iz automatskog naoružanja. Naše kompletene ekipe kontradiverzione zaštite i uviđajne ekipe izvršile su uviđaj na licu mesta. Osim samih tragova na licu mesta, za sada ne raspolažemo nikakvim podacima o mogućim počiniocima. Oštećeni su jedno putničko vozilo i obodi sportske hale i prozori koji su bili sa prednje strane," rekao je Đurić.

Detalje posete premijera Srbije, Aleksandra Vučića – Severu KiM-a, koja se ažurira iz časa u čas, možete pročitati OVDE.

Na pitanje da prokomentariše izjavu direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, o opisu jednog od navodnih napadača, odnosno lica koje ja navodno bacilo bombu, Đurić nije mogao da potvrdi tu informaciju, navodeći da Kosovska policija ne raspolaže sa takvim podacima, ali da će kompletna istraga biti gotova u toku dana.

"Nakon toga utvrdićemo da li je postojalo tehničko obezbeđenje na ulazu sportske hale i da li se mogu dobiti bilo kakvi podaci sa te strane, uključujući i izjave svedoka sa lica mesta tokom incidenta, odnosno nakon njega," rekao je Đurić.

Srpski premijer koji danas boravi na Severu Kosova će nakon ručka sa studentima u Kosovskoj Mitrovici, uskoro krenuti ka najsevernijoj opštini na Severu – Zubinom Potoku.

Noćas je na halu u ovom mestu, u kojoj je predviđeno Vučić govori – bačena bomba. Nema povređenih, ali je deset radnika u trenutku napada postavljalo binu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.