Nemačka ministarka odbrane u božićnoj poseti vojnicima KFOR-a

FOTO: Nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer (Annegret Kramp-Karrenbauer) sa vojnicima KFOR-a/ Tviter nalog nemačke ministarke

„Danas, kao i pre 20 godina, KFOR je važan za Kosovo i region. Posvećenost naših vojnika nosi i poseban teret, naročito u vreme kada su ulice i kuće već praznično ukrašene. Hvala vam na posvećenosti!“, poručila je iz Prištine nemačkom kontigentu KFOR-a ministarka odbrane ove zemlje.

Nemačka ministarka odbrane, Anegret Kramp-Karenbauer (Annegret Kramp-Karrenbauer), boravi na Kosovu – u tradicionalnoj božićnoj poseti, kako je potvrdio nemački ambasador Kristian Helt (Christian Heldt), koji ju je i dočekao na prištinskom aerodromu.

Ona se već sastala sa novim komandantom KFOR-a, general-majorom Mikele Risijem (Michele Risi), potvrdilo je nemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Risi, koji je italijanski general, pre nepune dve nedelje stupio je na ovu dužnost.

Anegret Kramp-Karenbauer, ili samo „AKK“, kako često potpisuju ovu visoku nemačku zvaničnicu, predvodi nemačko ministarstvo odbrane od jula ove godine.

Ona je aktuelna predsednica Hrišćansko – demokratske unije (CDU), zamenivši Merkel nakon partijskih izbora 2018. godine.

Na Kosovu se trenutno nalazi oko 70 nemačkih vojnika. Dvadeset godina nakon ulaska u na Kosovo, gornja granica broja pripadnika nemačke vojske na Kosovu smanjuje se sa 800 na 400 vojnika.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.