Nekadašnji crnogorski reprezentativac u boksu, sadašnji selektor reprezentacije diplomirao na leposavićkom DIF-u

Nekadašnji reprezentativac a sadašnji selektor reprezentacije Crne Gore u boksu - novi diplomac DIF-a u Leposaviću
Boško Drašković diplomac leposavićkog DIF-a

Nekadašnji reprezentativac Crne Gore u boksu i selektor bokserske reprezentacije, Boško Drašković, diplomirao je juče na Fakultetu fizičke kulture u Leposaviću. Prilog su snimile kolege sa RTV Mira.

Drašković ima deset godina iskustva u dresu Crne Gore, ali je učestvovao i na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Četiri puta je bio učesnik Svetskog prvenstva; peti je bio na Evropskom prvenstvu, a 2009. osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Peskari.

Bio je, po sopstvenom priznanju, trener svom ocu Ratku Draškoviću koji je sa 52 godine osvojio titulu prvaka sveta u superteškoj kategoriji u verziji WBU, pa je tako postao najstariji šampion sveta i pretekao Roja Džonsa Juniora.

Pročitajte još:

Poznati srpski fudbalski sudija pred kolegama i studentima na DIF-u u Leposaviću: Bavite se sportom

Kapiten Partizana nastavlja studije na FSFV-u u Leposaviću: Indeks mu uručio dekan fakulteta

Boks je naporan sport u fizičkom i psihičkom smislu, ali i lepa i plemenita veština, kaže.

Nova diploma, dodaje, podstrek je za nova usavršavanja.

„Postojala je saradnja sa profesorima ovog fakulteta i ta stručnost koja mi je trebala – često je fakultet bio adresa i uvek su mi izlazili u susret kao treneru i selektoru. Sigurno da će mi ova diploma mnogo značiti i biće mi podstrek da se dalje usavršavam i učim ono za šta sam se opredelio, tako da zadovoljan sam što sam se odlučio na taj podvig da dođem ovde i završim fakultet,“ kazao je Drašković.

„Poslednjih nekoliko godina mi radimo na kvalitetu ne samo nastavnog procesa, nego i na kvalitetu upisne politike – da nam dolaze odlični studenti – bivši i sadašnji vrhunski sportisti i treneri,“ kazao je dekan DIF-a, Veroljub Stanković.

U nastavku pogledajte prilog RTV Mir.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.