Poznati srpski fudbalski sudija pred kolegama i studentima na DIF-u u Leposaviću: Bavite se sportom

Istaknuti fudbalski sudija, Milovan Ristić, koji je sudio nedavno finale Lige šampiona u Kijevu, održao je ove nedelje predavanje na Fakultetu fizičkog vaspitanja u Leposaviću. Prilog su snimile kolege sa RTV Mira. 

Studente je upoznao sa pravilima, treninzima, a učestvovali su i u kvizu kako bi stekli uvid u to koliko je zahtevno biti sudija.

Ristić je takođe odgovorio na pitanje da li je posao sudije težak. 

„Posao fudbalskog sudije je lep, ali je dosta težak, zahtevan. Svakodnevne su pripreme, treninzi. To iziskuje velike napore i velika odricanja,“ kazao je.

Ovaj fudbalski sudija takođe je student master studija fizičkog vaspitanja, rekreacije i zdravlja na fakultetu u Leposaviću.

A dekan ove visokoškolske ustanove, Veroljub Stanković, smatra da važno što je Ristić podelio svoja znanja sa kolegama.

„Upoznati ih i biti u kontaktu sa uspešnim ljudima koji su do tog uspeha došli samo svojim marljivim radom i sposobnostima je nešto čemu svi oni moraju da teže,“ rekao je Stanković.

Pored Lige šampiona, sudija Ristić će suditi i svetsko prvenstvo u fudbalu koje ovog meseca počinje u Rusiji. Njegova poruka je: „Bavite se sportom i postanite i vi fudbalski sudija.“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.