Nedelja Kosova i Metohije u Matici srpskoj

Nedelja Kosova i Metohije organizuje se od danas do 2. marta u Matici srpskoj. Tokom petodnevnog programa, svojim životom i stvaralaštvom predstaviće se profesori, pisci, slikari, glumci, studenti, umetnici i crkveni velikodostojnici sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz Doma kulture "Gračanica".

Večeras, od 18 časova predavanje će održati  prof. dr Valentina Pitulić i mr Živojin Rakočević. Planirano je, takođe, otvaranje izložbe Prištinska škola – Savremeno srpsko slikarstvo na Kosovu i Metohiji (1997–2017).

Izložbu otvara Nebojša Jevtić.

U utorak, od 19 časova, biće organizovano pesničko veče, a nastupiće Ratko Popović, Dragomir Kostić, Milan Mihajlović, Živojin Rakočević i Žarko Milenković, kao i hor Fakulteta umetnosti Priština–Zvečan.

Za sredu je planirana predstava Narodnog pozorišta Priština – Govorna mana. Počinje u 19 časova, u Pozorištu Gimnazije "Laza Kostić". Ulaz je slobodan.

U četvrtak, u 19 časova, besediće episkop raško-prizrenski Teodosije, a nastupiće i hor Sveti Jovan Damaskin pod upravom horovođe jerođakona Jeroteja.

Za petak, u 19 časova, planirano je predstavljanje knjige Petra Kostića – Listići iz bliže i dalje prošlosti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.