Nastavljeno suđenje Slobodanu Gavriću

Pred Odeljenjem za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini danas je nastavljen glavni pretres u slučaju Slobodana Gavrića iz Beograda. On se tereti da je 25. decembra prošle godine, unošenjem 12 kilograma eksploziva na Kosovo, pripremao teroristička dela.

Na današnjem ročištu, pred tročlanim sudskim većem kojim je predsedavala sudija Šadija Grguri, izvedeni su materijalni dokazi na koje je branilac Slobodana Gavrića, advokat Dejan A. Vasić, imao prigovore.

Foto: Advokat Vasić u svojoj kancelariji nakon današnjeg ročišta"Prigovore na materijalne dokaze koje sam sudu uputio bili su pre svega formalne prirode, sa ciljem da sud ubedim da Slobodan Gavrić nije učinio krivično delo pripremanja terorističkih akata, već znatno lakše krivično delo – nedozvoljeni posed eksplozivnih materijala," kazao je Vasić za KoSSev.

On je dodao i da je za sledeće ročište određeno saslušanje veštaka za eksploziv, kao i optuženog.

Slobodan Gavrić je uhapšen 25. decembra 2014. u Prištini, kada je u njegovom autu pronađeno nešto više od 12 kilograma eksplozivnog materijala. Tada mu je određen pritvor od mesec dana. On se od svog hapšenja sve vreme nalazi u pritvoru u Prištini i pritvor mu je više puta produžavan. Optužnica protiv njega je podignuta početkom jula 2015., a tereti se za delo "pripremanje terorističkog dela, ili zločina protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Kosovo." Prvo ročište suđenja održano je 30. jula prošle godine.  Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.