Nastavljeno suđenje šestorici albanskih maloletnika

Suđenje šestorici albanskih maloletnika optuženih za teško ubistvo u pokušaju 9. aprila 2015. godine u Kosovskoj Mitrovici, kada su na mostu u severnom delu grada noževima napali trojicu srpskih mladića i tom prilikom maloletnom Nikoli Saveljiću naneli teške povrede opasne po život, nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

Suđenje je nastavljeno čitanjem optužnice protiv šestorice albanskih maloletnika, a raniji zajednički zahtev advokata okrivljenih za izuzeće EULEX-ovog tužioca Paskala Parsonsa, zbog navodne pristrasnosti i neobjektivnosti, je odbijen.

Prema saznanjima TV Mosta, svi optuženi su se izjasnili da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice. Suđenje se nastavlja saslušavanjem svedoka optužbe u slučaju oštećenog maloletnika B.I.

Sudenje je zatvoreno za javnost, jer se radi o maloletnim izvršiocima krivičnog dela kojima se, pored optužbe za teško ubistvo u pokušaju, na teret stavlja još šest tačaka optužbe.

U ovom sudskom procesu, pred većem za maloletnike u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitovici, predsedava sudija EULEX-a Nuno De Madeuira.

TV Most

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.