Nastavlja se program „Moja prva plata“: Posao za još 10.000 mladih, plata do 26.000 dinara

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“. Program će biti nastavljen za još 10.000 mladih sa Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Uredbom se nastavlja realizacija Programa podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata” i u 2021. godini, a kao vid dodatne podrške procesu integracije nezaposlenih mladih na tržište rada.

„U program će biti uključeno još 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, a koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje“, navodi se.

Takođe, Uredbom je utvrđen i uvećan iznos sredstava za korisnike novog ciklusa Programa, tako da će se korisnicima sa srednjim obrazovanjem obezbediti mesečna novčana naknada u iznosu od 22.000 dinara, a korisnicima sa visokim obrazovanjem u iznosu od 26.000 dinara.

Uredba je usvojena na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Programom „Moja prva plata” prošle godine bile su obuhvaćene 8.224 osobe.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.