Krivični postupak protiv Fatmira Ljimaja i još troje optuženih se nastavlja

Apelacioni sud Kosova odlučio je da nastavi sa krivičnim postupkom protiv bivšeg ministra transporta i telekomunikacija u vladi Kosova, Fatmira Ljimaja i još trojice optuženih.

U EULEX-ovom saopštenju stoji da je veće koje je sastavljeno od dvoje međunarodnih i jednog lokalnog sudije Apelacionog sud, 5. marta 2014. godine donelo odluku o žalbi Specijalnog tužioca i o žalbama optuženih Fatmira Ljimaja, Endrita Šalje, Nedžata Krasnićija i Fljorima Zuke, na odluku o optužnici i prihvatljivosti dokaza koju je 1. jula 2013. godine doneo  predsedavajući pretresni sudija Osnovnog suda u Prištini.

U saopštenju se dalje navodi da je odbačena optužnica protiv Fljorima Ljime, Demira Ljime i Ganija Zogaja, te da je sudski postupak protiv ovih optuženih obustavljen, a da će se krivični postupak nastaviti glavnim pretresom pred Osnovnim sudom u Prištini protiv Fatmira Ljimaja, Endrita Šalje, Nedžata Krasnićija i Fljorima Zuke.

Bivši ministar transporta i telekomunikacija u vladi Kosova, Fatmir Ljimaj, optužen je da je počinio krivična dela: organizovani kriminal, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, primanje mita i neprijavljivanje novca dobijenog tokom kampanje. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.