Narodni pokret Otadžbina poziva na bojkot kosovskih izbora u nedelju

Nakon poziva više visokih zvaničnika iz Beograda Srbima na Kosovu i Metohiji da glasaju na predstojećim lokalnim izborima "Republike Kosovo" za Srpsku listu, srpskoj javnosti stigao je i novi poziv. Opozicioni pokret Otadžbina poručuje "svim Srbima širom južne srpske pokrajine" da izbore u nedelju bojkutuju.

"Narodni pokret Otadžbina podseća sve Srbe na KiM-u da Albanci punih dvanaest godina nisu izlazili ni na jedne izbore koje je organizovala Republika Srbija – ni na predsedničke, ni na parlamentarne, ni na lokalne," stoji u saopštenju ovog pokreta dostavljenom medijima.

Osvrću se i na nedavnu izjavu direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića –  da je Srpska lista državni projekat:

"Oni koji gaze važeći Ustav Republike Srbije, time što proteruju srpsko pravosuđe sa Kosova i Metohije, nisu državni, već antidržavni i antisrpski projekat, duboko suprotan srpskim državnim i nacionalnim interesima."  

Narodni pokret Otadžbina okuplja bivše članove raspuštenog pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije, a predvodi ga nekada najuticajniji lider Srba sa Kosova i član predsedništva DSS-a – dr Marko Jakšić.

Upravo je pokrajinski odbor DSS-a pozivao na bojkot i prvih kosovskih lokalnih izbora na Severu, kao i parlamentarnih, zahtevajući istovremeno raspisivanje lokalnih izbora po sistemu Republike Srbije.

U međuvremenu se jedan od članova DSS-a – dr Dragiša Milović, kandidovao za gradonačelnika Zvečana na predstojećim izborima 22. oktobra. 


Detaljnije o lokalnim izborima u nedelju i predizbornoj kampanji čitajte na našoj tematskoj stranici "Lokalni izbori na Kosovu 2017."


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.