Nakon uplate 30.000 za hram Svetog Save u Mitrovici Fondacija Delije najavljuje skori početak radova

Crkva Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice
Foto: KoSSev

Uskoro počinje sanacija fasade u Hramu Svetog Save u Kosovskoj Mitrovici, poručili su iz Fondacije Delije koja je i prikupila novac za obnovu istog i izgradnju zida.

Akcija je započeta januara meseca. „Delije“ su prikupljale novac na košarkaškoj i fudbalskoj utakmici, organizovan je koncert u Lazarevcu, a pridružile su im se i druge organizacije, uključujući i jednu iz Italije „Una Voce nel Silenzio“.

Ova fondacija donirala je u više navrata ukupno 3.535.000 dinara.

Kako su prethodno naveli, sveštenik otac Nenad koji u južnom delu Kosovske Mitrovice živi sa svojom suprugom i petoricom sinova izradio je projekte za izgradnju zaštitnog zida oko hrama i obnovu fasade na konaku, dok je ujedno planirana sanacija zvonare.

Iz ove fondacije sada navode da u naredne dve nedelje očekuju početak radova na sanaciji fasade, a da nakon toga sledi izgradnja zaštitnog zida i sanacija zvonika.

„Unutrašnjost crkve je u jako lošem stanju, pa se nadamo da će lokalne vlasti imati sluha i konačno započeti radove u samoj crkvi“, poručile su Delije.

Naglašavaju da je pre svega potrebno da se sanira pod, reši pitanje vlage i krova koji prokišnjava, te da bi onda trebalo da uslede dalji radovi.

Pročitajte još:

Fondacija „Delije“: Uplaćeno 30.000 evra za hram Svetog Save u Mitrovici, radovi kreću nakon Vaskrsa

Fondacija „Delije“ prikuplja sredstva za obnovu Hrama Sv. Save u južnom delu MitrovicePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.