Kvizom „Šta znaš o Crvenom krstu” u Velikoj Hoči obeležena nedelja posvećena ovoj organizaciji

FOTO: Radio Goraždevac

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Velikoj Hoči, održan je Kviz “ Šta znaš o Crvenom krstu”.

Tri ekipe koje su činili učenici od petog do osmog razreda OŠ “Svetozar Marković” iz Velike Hoče i OŠ “Dositej Obradović” iz Orahovca, pokazale su izvanredno znanje iz istorijata i misije nevladinog Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, piše Radio Goraždevac.

Predavač na obeležavanju nedelje Crvenog krsta bila je Snežana Simić, koja je rekla da su dečiji entuzijazam i vrednoća vredni poštovanja.

„Ponosna sam na našu decu. Njihov entuzijazam i vrednoća su vredni poštovanja. Za svaku pohvalu je trud i rad koji su uložili. Vaspitanje, poštovanje i drugarstvo, za primer. Radujem se ponovnom susretu“, kazala je Snežana Simić, član Crvenog krsta.

Nastavnica srpskog jezika u OŠ “Svetozar Marković” u Velikoj Hoči, Milena Petrović, kaže da su učenici imali priliku da nauče nešto novo o Crvenom krstu.

„Pored takmičenja, učenici su imali priliku da saznaju nešto novo o istoriji Crvenog krsta i uopšte o značaju ove humanitarne nevladine organizacije. Zahvaljujemo se svim članovima Crvenog krsta koji su organizovali današnje okupljanje. Sa velikom radošću očekujemo sledeće izazove i akcije humanitarnog karaktera“, kazala je Milena Petrović.

Radio Goraždevac

Povodom nedelje Crvenog krsta, niz aktivnosti održan je i u Kosovskoj Mitrovici, o tome više u:

Niz aktivnosti u K.Mitrovici povodom Nedelje Crvenog krstaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.