Nakon polaganja venaca na spomenik ubijenima, Tači u Goraždevcu građane častio pivom

Nakon što je juče položio venac na spomenik ubijenima u Goraždevcu, kako bi obeležio 13 godina od ubistva dečaka Ivana Jovovića i Pantelije Dakića, kosovski predsednik, Hašim Tači, častio je Pećkim pivom građane ovog metohijskog mesta. On je u centru Goraždevca sa njima "razgovarao o problemima", ne preciziravši ko su bili njegovi sagovornici. Na fotografijama koje je objavio posle polaganja venaca, a sa ovog druženja, Tači je bio opušten i vidno raspoložen. 

"U Goraždevcu u Peći imao sam priliku da zajedno sa građanima razgovaram o ovom živopisnom naselju i čujem o njihovim životima, o nevoljama i radosti. Bezbednost, ekonomija, imovina i povratak ljudi u svoje domove – njihovi su problemi," dodajući da su "saradnja i koegzistencija ključ za bolji život na Kosovu i u regionu," što je i poruka njegove posete.

"Na kraju, imao sam zadovoljstvo da svoje sagovornike častim sa po jednim Pećkim pivom," završio je Tači.

Takođe, objavljene su fotografije ovog dela Tačijeve posete Goraždevcu, na kojima se vidi da on zajedno sa nekoliko sagovornika, u centru ovog mesta, raspoloženo sedi, razgovara, fotografiše se i na kraju pije pivo. 

Podsetimo, dva dana pre nego što je Tačio položio venac na spomenik ubijenima u Goraždevcu, obeleženo je 13 godina od smrti dvojice srpskih dečaka, koji su iz automatskog oružja, rafalom, 2003. godine ubijena dok su se na letnjem raspustu kupala u seoskoj reci Bistrici. Teško je ranjeno još četvoro dece, a ubice nisu pronađene.

Na ovo selo su i sredinom i krajem prošle godine, izvršena još dva  gotovo identična napada, ali srećom bez žrtava.

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.