Nakon fondacije za Tačija, na Kosovu osnovana i fondacija za odbranu Veseljija

Kadri Veselji
Foto: KoSSev

U kosovskim medijima objavljeno je da je posle osnivanja fondacije za pravnu zaštitu bivšeg predsednika Kosova, Hašima Tačija, koji je osnovala njegova porodica da bi mu pomogla jer je optužen pred Specijalnim sudom u Hagu, takva fondacija osnovana i za bivšeg predsednika Demokratske partije Kosova (PDK) i kosovske skupštine, Kadrija Veseljia.

Fondacija, osnovana na osnovu propisa Kosova, „ima za cilj prikupljanje sredstava na dobro organizovan i transparentan način fizičkih i pravnih lica koja izražavaju volju i solidarnost da pomognu finansijski, kroz donacije, pravnu zaštitu bivšeg predsednika Veselija“, kaže se u saopštenju prenetom u prištinskim medijima.

Dodaje se da će fondacija biti „jedinstvena adresa za te svrhe“ i da će „integrisati svaku finansijsku i materijalnu pomoć za zaštitu bivšeg predsednika Veseljija na zakonit, transparentan i profesionalan način“.

U saopštenju se kaže da je fondacija osnovana na inicijativu Hisnija Veseljija, bliskog rođaka bivšeg predsednika Veseljija, i da ima i Odbor, kao najviše telo upravljanja fondacijom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.