Najveća konferencija na Balkanu u Prištini: O bezbednosti jugoistočne Evrope

U Prištini danas počinje, treća po redu, dvodnevna Međunarodna konferencija “Germia Hill”, koju organizuje kosovsko ministarstvo spoljnih poslova, zajedno sa nemačkim Aspen institutom. Tema je bezbednost u jugoistočnoj Evropi u kontekstu širih regionalnih izazova, a kako su organizatori prethodno saopštili, ima za cilj da "Kosovu pomogne u promovisanju agende integrisanja u NATO, uključujući i učešće Kosova u važnim raspravama o regionalnoj bezbednosti". 

Na konferenciji učestvuju kosovski premijer Isa Mustafa i ministar spoljnih poslova Hašim Tači.

Ova konferencija je najavljena kao "najveća proteklih godina na Balkanu", sa oko 200 gostiju iz 40 zemalja sveta.

Među učesnicima su, kako je najavljeno, i šest ministra spoljnih poslova i odbrane, važne svetske ličnosti iz spoljne politike, urednici regionalnih i međunarodnih medija poput “New York Times”, “The Economist”, “The Times”, “Franfkurter Allgemeine Zeitung” i stručnjaci za bezbednost.

Novinarka E-novina iz Beograda, Sandra Dančetović na svom Tviter nalogu zahvalila se Kosovu što prisustvuje događaju, a ovaj tvit je više kosovskih zvaničnika već retvitovalo, uključujući i samo ministarstvo spoljnih poslova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.