Saobraćajna nesreća kod Mladenovca, 39 osoba iz autobusa povređeno, poginuo vozač automobila

.FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Jutros u 5.40 časova na petlji Mali Požarevac, sudarili su se putnički automobil i autobus prevoznika Lasta, koji je saobraćao na relaciji Požarevac – Beograd. Kako javlja N1, poginuo je vozač automobila, dok je 39 osoba iz autobusa povređeno.

Policija je završila uviđaj, dok je saobraćaj normalizovan, javlja ovaj medij.

Povređene osobe su zbrinute u Urgentnom centru.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je u Urgentni centar primljeno 39 ljudi, od kojih je šestoro zadržano na daljem lečenju.

Gostujući na TV Prva, on je kazao da su svi kapaciteti usmereni ka dijagnostici preostalih pacijenata koji su u šoku, kako bi se odredilo ko od njih ostaje na lečenju, a ko može da ode na lečenje kod kuće.

Lončar je naveo da je najveći broj povreda u ovoj saobraćajci bio u predelu glave i gornjih ekstremiteta.

Takođe se oglasio ovim povodom i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, koji je naveo da je do nesreće najverovatnije došlo odgovornošću vozača automobila.

Oglasio se i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

I on je kazao da u ovom trenutku, baš zbog nesreće koja se pre nedelju dana dogodila u mestu Stubline, u kojoj je takođe poginula jedna osoba, a više od 20 je ranjeno, se radi na izmenama Zakona o bezbednosti u saobraćaju i na tome rade i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Lasta: Putničko vozilo se kretalo u suprotnom smeru i udarilo u autobus

Saobraćajno preduzeće Lasta Beograd saopštilo je povodom današnje saobraćajne nezgode na autoputu Beograd-Niš kod Malog Požarevca da je, prema informacijama kojima raspolažu, do nesreće došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku i udarilo u autobus tog preduzeća.

Kako je navedeno, autobus je prevozio putnike na relaciji Mladenovac -Beograd autoputem sa polaskom u 05.25 sati (linija 493).

„Po informacijama sa kojima raspolažemo do saobraćajne nesreće je došlo tako što je putničko vozilo koje se kretalo u smeru Beograd-Mladenovac prešlo u suprotnu traku i udarilo u naše vozilo. Tom prilikom je vozač putničkog vozila preminuo na licu mesta, a po informacijama sa lica mesta i datih od Ministarstva zdravlja povređeno je preko 30 putnika, četiri putnika su sa težim povredama“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je teže povređen i vozač autobusa, koji je odvezen je u Urgentni centar na dalje lečenje.

Na mesto nesreće ispred kompanije došli su izvršni direktor za saobraćaj i izvršni direktor za tehničke poslove“, navode iz Laste.

„Ovom prilikom SP Lasta ad Beograd izražava saučešće porodici preminulog vozača putničkog vozila, želimo svim povređenim putnicima iz autobusa brz oporavak, uz napomenu da je naša kompanija spremna da u okviru svojih mogućnosti pruži bilo kakvu potrebnu pomoć putnicima iz navedenog autobusa“, navedeno je u saopštenju.

Navode takođe da će o svim dodatnim informacija u vezi sa pomenutom saobraćajnom nesrećom blagovremeno obavestiti javnost, prenosi N1. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.