"Najlepši bazen na Kosovu biće otvoren u Južnoj Mitrovici"

Izvor: Veriu info (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

U Mitrovici je i zvanično počeo projekat izgradnje Akva parka. Radove je simbolično započeo gradonačelnik Agim Bahtiri i jedan od predstavnika kompanije "ACI" koja će da realizuje projekat uređenja prostora duž reke Ibar, a čiji je deo i Akva park kao prva faza projekta.

Akva park je počeo da se gradi u blizini veštačkog jezera u Suvom Dolu, a sa dobro regulisanom infrastrukturom biće izuzetno lep i biće turistička atrakcija koja će da privuče veliki broj posetilaca.

Investitori ovog projekta, vrednog preko 7 miliona evra – su SH.A. "ACI", koju je osnovala Arjeta Group i "Linprojekt" – dve lokalne kompanije, dok je opština Mitrovica podržala projekat izdvajanjem opštinskog prostora za korišćenje.

Gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri, rekao je da će realizacija ovog velikog projekta za Mitrovicu učiniti da grad na ivici Ibra postane jedna od najatraktivnijih destinacija na Kosovu, dok će prostor duž Ibra da bude najregulisaniji na području Balkana.

"Mitrovčani neće ići u druge opštine da bi se tamo osvežili u bazenu. Imaće ovde najsavremenije unutrašnje i spoljašnje, olimpijske i polu-olimpijske bazene. Uveren sam da će građani drugih opština doći u Mitrovicu da uživaju u lepotama duž reke Ibar," rekao je između ostalog gradonačelnik Bahtiri.

Afrim Durmiši, vlasnik Arjeta group-e, jedne od kompanija koja ulaže u ovaj projekat, nada se da će ovaj projekat biti veoma lep i da će da zadovolji potrebe građana, ne samo u Mitrovici, već i šire.

Na inauguraciji radova za izgradnju prve faze projekta, odnosno Akva parka, učestvovali su i predsednik Skupštine opštine, Jeton Ujkani, gradski rukovodioci, predstavnici biznisa iz regiona Mitrovice i mnogi drugi gosti.

Akva park, kao prva faza celog projekta, biće završen do kraja juna ove godine i odmah će biti u službi građana.

Spoljašnji bazen u kojem će se građani Mitrovice osvežiti ovog leta biće površine od oko 2.000 kvadratnih metara.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.